خانه یک انسان مسلمان باید محلّ یاد خدا و نزول برکات او باشد. محل تلاوت آیات وحی و بزرگداشت قرآن خدا باشد. خانهای که در آن قرآن تلاوت میشود و به آسمانها نورافشانی میکند. همانگونه که ستارگان آسمان به زمین نور میدهند. خانه مسلمان باید به تمام معنا مورد رضایت حضرت ولیّعصر (ارواحنا فداه) باشد و شایستگی نزول اجلال حضرت را داشته باشد.
به یاد دارم زمانی که میخواستم خانه خود را بسازم به محضر آیتالله حاج حسن آقا صافی [1] -رحمت الله علیه- رسیده و عرض کردم: «میخواهم خانهای بسازم، به نظر شما خانه من چگونه باشد؟»
ایشان فرمودند: «خانهای بساز که اگر امام عصر - عجل الله تعالی فرجه الشریف - روزی با حال خسته از نزدیکی خانهات گذشتند، خانهات آن قدر شایسته و درخور باشد که حضرت در خانهات را بزنند و بخواهند که در خانه تو دقایقی را استراحت کنند. منزلت را منزل خود بدانند و دوست داشته باشند که در آن جا لحظاتی میهمان تو باشند.»
از ایشان پرسیدم: «آن کدام خانه است که شایسته ورود حضرت ولیّ عصر - ارواحنا فداه - است و به اندازهای درخور و شایسته است که حضرت برای رفع خستگی در آن نزول اجلال میفرمایند؟»
ایشان در بیان خود اینگونه فرمودند: «بعضی دارائی های ما در منزل چون آشپزخانه، اتاق خواب، حمام، آب سرد و گرم، نور کافی و ..از ضروریات زندگی هستند. ولی بسیاری از چیزهای دیگر فقط تشریفات و تجمّلات هستند و هیچ ضرورت وجودی ندارند که در خانههای ما وجود داشته باشد؛ لوسترهای آنچنانی، گچکاریهای پرنقش و نگار، فرشهای دستباف و ... از ملزومات ضروری خانه به شمار نمیآیند. گاهی میتوان با بهای یک فرش دستباف تمام خانه را موکت و یا با فرش معمولی، مفروش نمود. گاهی میتوان با کاستن از تجمّلات و تشریفات غیرضروری، خانهای برای مسلمانی دیگر فراهم نمود، هزینه ازدواج دو جوان مسلمان را پرداخت کرد یا لوازم ضروری خانه شخص دیگری را تهیه کرد. اینها، آن چیزهایی هستند که حضرت ولیَعصر - عجلّ الله تعالی فرجه الشریف - دوست دارند و در خانههای اینچنینی است که حضرت با رغبت و تمایل فرود آمده و آنجا را برای اقامت خود برمیگزینند.» [2]
خداوند متعال را بر وجود مبارک چنین اساتید ارجمندی سپاس فراوان می گویم که با بیانی ساده و سنجیده ترین سخنان رهگشای راه سعادت بر ما و همه جوانان بوده اند تا که همه بیاموزیم که چگونه راه حق را بپیمائیم و زندگی ایده ئالی را رقم زنیم که در آخرت نیز به سعادت ادامه یابد.
پی نوشت:
1. آیت الله حاج شیخ حسن صافی -رحمت الله علیه- رئیس حوزه علمیه اصفهان و از شاگردان آیات عظام حضرت امام خمینی -رحمت الله علیه-، سیّد ابوالقاسم خویی-رحمت الله علیه-، و سیّد علی آقا قاضی طباطبایی -رحمت الله علیه- بودهاند. ایشان فقیهی وارسته و عارفی واله بودند که حوزههای علمیّه نجف اشرف، قم المقدّسه و اصفهان در دهه های گذشته از برکت وجودشان بهرهمند میشده است.
2. در حدود تاريخ 1367 بود كه در اصفهان در منزل حضرت آيت الله صافی -رحمت الله علیه- از ايشان پرسيده ام.
منبع : - استاد مرتضی آقاتهرانی -